Blogg

RSS

Förskola i Göteborg – en lärorik upplevelse

13 Apr 2023

Att börja förskolan är ett spännande och lärorikt steg i ett barns liv, och i Göteborg erbjuds de förutsättningar som behövs för en så bra tid som möjligt.

Ett stort steg i ett barns liv är att börja förskolan. För kanske första gången i livet får man möta barn i sin egen ålder och vara med andra vuxna än sina föräldrar på en daglig basis. Det kan kännas läskigt för både barn och föräldrar, men i slutändan är det både roligt och lärorikt för barnet.

Förskolan är ett utmärkt ställe att börja utveckla en massa olika färdigheter. Alltifrån att skriva bokstäver och rita till att vara en bra vän och lyssna på instruktioner får ett barn med sig från sin tid på förskolan. Det är värdefulla kunskaper som vi sedan har nytta av under resten av livet och som vi utvecklar i kommande livsstadier.

Engagerade pedagoger på förskola i Göteborg

Att lämna bort sitt barn under dagarna och lämna över ansvaret till någon annan kan kännas både skönt och läskigt. Kanske känns det mest läskigt i början, men förskolepedagogerna tar hand om alla barn på bästa möjliga sätt och vet vad de behöver för att trivas och utvecklas i förskolemiljön.

Att gå på förskola i Göteborg innebär dagar fulla av lek och skoj, roliga kompisar, lärorika aktiviteter, engagerade pedagoger och utforskning av en ny, rolig miljö. Ditt barn kommer trivas som handen i handsken och ta med sig nya färdigheter som byggs på för resten av livet.

När det är dags att plugga teori och skriva sitt teoriprov

22 Oct 2022

Vägen till att få körkort kan kännas lång, speciellt för den som kämpar med körlektioner och håller på att plugga teori inför sitt stundande teoriprov.

Alla som tagit körkort kommer ihåg nervositeten inför att skriva teoriprovet. För de allra flesta är det nämligen ganska krångligt att trycka minnet fullt av vägskyltar, regler och annat som rör trafiken.

Detta till trots är självklart teorin lika viktig som själva körningen och något alla bilister måste ha koll på. Att kunna manövrera en bil hjälper inte om man inte förstår sig på trafiken i stort och vet vad som gäller i alla lägen man kan råka ut för.

Smart att plugga för sitt teoriprov online

För att känna sig säker inför sitt teoriprov kan det vara klokt att lägga tid på att plugga teori online. På nätet finns det smarta tjänster där körkortsaspiranter kan öva sina kunskaper. Dessa tjänster är pedagogiskt uppbyggda med flera olika sätt att träna på. Alla människor lär sig på olika vis och detta har utvecklarna av teoritjänster online tagit fasta på.

Ofta finns det även test att ta innan man ger sig på det riktiga teoriprovet. Dessa test kan det vara klokt att öva sig på och att använda som måttstock för huruvida man är redo för det stora provet eller inte. Skulle resten visa att det är en bit kvar till ett godkänt resultat är det bara att återgå till övningsmodulerna. Det är en betydligt billigare åtgärd än att behöva skriva sitt stora teoriprov ett flertal gånger.

Akuttandläkare i Stockholm för den som dragit på det

18 Oct 2022

En akuttandläkare i Stockholm finns för de som behöver akut tandvård. Det är bra att veta för den som försökt att inte låtsas om det gryende problemet i munnen.

Jenny hade ont. Riktigt ont faktiskt. Det hade börjat med ett litet obehag, som hon naturligtvis hade valt att inte uppmärksamma. Hon hade ju inte tid att gå till tandläkaren. Det skulle säkert gå över av sig själv. Munsköljning några gånger om dagen borde väl kunna ta kål på bakterierna?

Men det hade inte gått hennes väg. I nuläget kunde hon inte annat än erkänna att hon borde ha försökt få en tid hos tandläkaren redan för ett par dagar sedan. Nu var smärtan olidlig och hon kunde inte äta fast föda överhuvudtaget. Ljummen soppa och sugrörsdricka var det enda som nu stod på hennes meny. Och värktabletter förstås.

Hitta en akuttandläkare

Det blev till att försöka hitta tid hos en akuttandläkare. Hon kunde helt enkelt inte vänta på en tid hos hennes ordinarie tandläkare. Särskilt inte eftersom hon även hade fått feber nu. Det skulle nog behövas antibiotika för att få ned inflammationen.

Alltså sökte hon på nätet efter en akuttandläkare i Stockholm. Som tur var så fick hon napp nästan direkt. Hon hittade en klinik där de kunde ta emot henne morgonen efter. De skulle också kunna skriva ut recept på antibiotika om de kom fram till att det behövdes. Nu var Jenny bara tvungen att genomlida en natt till. Sen skulle det lösa sig. Hör av dig till denna tandläkare när du behöver akut tandvård: www.akuttandläkarestockholm.net

Tandimplantat en möjlighet i Stockholm

15 Oct 2022

Plötsligt har man hamnat i en situation där man plötsligt saknar tänder. En känslomässigt svår situation som kan tas om hand med tandimplantat i Stockholm.

Ida hade länge tänkt boka en tid hos tandläkaren. Det handlade inte om ett år eller så utan snarare åtta. Under lång tid hade tandköttet börjat blöda vid tandborstning, något som hade blivit nästan som en självklarhet under mycket lång tid. Anledningen till att hon inte gått på undersökningar var att hon hade tandläkarskräck.

Häromdagen hade hon tappat en tand som suttit löst, något som inte kunde vara rätt, hon var ju vuxen. Nu satt hon vid datorn och var på väg, precis som många gånger förr, att boka en tid på tandkliniken i Stockholm hon gått till sist. Det fanns något betryggande med det då de måste vara bra för att finnas kvar.

Tandimplantat minskar oron

Ida hittade ett kontaktformulär där man kunde boka tandimplantat i Stockholm. Då hon någonstans hoppades att det skulle ta lång tid att få svar använde hon den istället för att ringa, trots att hon inte hade ett pris på tandimplantat i Stockholm. Det fungerade inte alls då svaret kom redan nästa dag då hon även fick en tid hos en tandläkare.

Efter att ha tänkt avboka flera gånger satt hon till sist i tandläkarstolen. Det kändes jobbigt att hon inte kommit tidigare. Men tandläkaren var fantastisk och bekräftade att en tandimplantation var möjlig. Trots att Ida var så rädd för tandläkaren växte ett lyckorus inom henne. Hon skulle få hjälp och från och med nu skulle hon komma till kliniken varje år.

Trafikskola – kör säkert i Södertälje och resten av Sverige

8 Oct 2022

Att övningsköra ska vara kul och säkert, oavsett om du kör på ensliga skogsvägar eller i centrala Södertälje. En trafikskola kan ge dig trygghet i din körning.

Mamma, pappa, morförälder eller kompis – trafikexperterna, mästerförarna och kungarna av cirkulationsplatserna kommer i många skepnader. De kan tycka olika, ge olika svar på dina frågor och agera olika i samma trafiksituation. Märkligast av allt är att de alla har rätt, enligt dem själva. Kan det stämma?

Nej. Hjälpsamma bekanta ska man vara rädd om. Man ska också vara rädd om sig själv och sina medtrafikanter. Kunskap om trafikreglerna när du exempelvis kommer körande på E4 mellan Södertälje och Tumba kan vara skillnaden mellan en olycka och en trevlig utflykt. Att köra med riktiga trafikproffs på en trafikskola/körskola är ingen dum idé.

Proffsen finns på trafikskolan

Nära och kära har säkerligen mer rätt än fel när de försöker lära dig bli en duktig förare – de har ju trots allt det där körkortet som du suktar efter. Saker och ting, regler och praxis ändras dock, och vad som en gång var rätt kan nu vara fel. Det är inte säkert att din mamma, pappa, morförälder eller kompis har hållit sig helt uppdaterad om dessa förändringar.

Tursamt nog finns det personer som har stenkoll på läget och arbetar varje dag med att dela med sig av sin kunskap. Därför är en vanlig rekommendation att åtminstone komplettera den privata övningskörningen med lektioner på en trafikskola. Du får då rätt information, och sträckan mellan Södertälje och Tumba blir en barnlek.

Spara tid och ta en intensivkurs i Stockholm

25 Sep 2022

När tålamod inte är ens bästa vän och man vill ha körkortet fort är en intensivkurs i Stockholm det perfekta valet. Ta körkortet så snabbt som möjligt.

För många är det ett stort steg att fylla 18 år, det är dagen då man räknas som vuxen. Dagen då man får fatta sina egna besult, man får lagligt dricka alkohol, och det bästa av allt: man får lov att ta sitt körkort. Det finns inget negativt med att fylla 18 år, i alla fall inte tills man får sin första egna räkning.

Som 18-åring vill man ut i livet och se vad vägarna har att erbjuda. Det är slut att ta sig fram på små mopeder i trettio kilometer i timmen. Med körkortet får man köra så snabbt som det är lagligt. Det enda rätta är att ta en intensivkurs, till exempel i Stockholm, för att få körkortet så snart man bara kan.

Lära sig allt på intensivkursen

Det finns olika sätt hur man kan ta sitt körkort. En del väljer att göra det privat, och endast köra med någon man känner, samt plugga teorin hemma. Andra väljer att ta allting via en körskola i lugn och ro. Medan en del väljer att ta en intensivkurs.

För att ta en intensivkurs behöver man klara av stress och kunna lägga ned några veckor av hårt pluggande. På intensivkursen får man lära sig allt man behöver veta för att på ett säkert vis kunna framföra ditt fordon. Boka in dig till en intensivkurs via denna sajt: intensivkursstockholm.com

Gå till en bra trafikskola i Stockholm

17 Aug 2022

Valet av trafikskola kan göra väldigt mycket när du ska ta ditt körkort. Det blir enklare för dig att ta körkortet. I Stockholm finns det många bra körskolor.

Visst är det en nervös och pirrig känsla första gången man sitter där i förarsätet och ska vrida om nyckeln. Äntligen är man på väg mot första steget för att lära sig köra bil. Alla börjar vid olika tider med att köra bil. En del börjar övningsköra så fort det är tillåtet.

Det gör att när det väl är dags för dem att ta körkort, så kan de redan ganska mycket och kanske inte behöver riktigt lika många körlektioner. Andra kommer till trafikskolan utan att någonsin ha suttit i förarsätet på en bil. De börjar helt enkelt från början. Även det är helt okej. Vi alla är nybörjare någon gång.

Trafikskolan hjälper dig längs vägen till körkortet i Stockholm

Vi alla lär oss olika snabbt och har olika mycker kunskap sen tidigare. Det innebär att vi behöver olika mycket hjälp. På Globens trafikskola i Stockholm ser de till varenda person som en egen individ. Man får hjälp utifrån vilken nivå man själv ligger på.

Det finns olika paket man kan köpa på körskolan. I dessa är det ingen stress kring när du ska göra de olika momenten. Du gör allting helt och hållet i din egen takt. Du kan ta körkortet över år om du önskar det. Det ska vara roligt att köra och ännu bättre blir det när du äntligen har körkortet i handen.

Kreativa lekredskap ger många roliga stunder

9 Aug 2022

Med roliga och hållbara lekredskap kan barnen aktivera hela kroppen, träna balans och motorik. En trevlig lekpark är till för både små och stora leksugna barn.

En lekpark är en mötesplats som är till för barn i olika åldrar och behov. Där kan barnen åka rutschkana, hoppa studsmatta, gunga på en gungbräda, leka i en sandlåda eller klättra i en rolig klätterställning. Det är bara ett axplock av olika lekredskap som kan finnas på en lekplats.

Der är viktigt att allt är säkert och tryggt för barnen, därför är det en hel del att tänka på när en lekplats ska byggas. Bland annat så måste underlaget vara mjukt och lekvänligt. Material som med fördel kan användas är sand, grus, gummiasfalt, gräs eller träflis. Det är lätt hänt att ett barn trillar av en gunga eller faller ner från en lekställning.

Välj lekredskap som är säkra och hållbara

När det dags att anordna en rolig och kreativ lekplats så kan det vara svårt att veta hur den ska byggas. Vilka lekredskap är bäst? På vilken plats ska den byggas? Vad bör man tänka på? Som tur är så finns det företag som är specialiserade på lekredskap och att bygga en trygg och säker lekpark.

När du anlitar en lämplig firma så får du all hjälp du behöver för att bygga en inspirerande och kreativ plats för lek och bus. Du har en mängd med säkra och hållbara lekredskap anpassade för utomhuslek av välja bland. Det finns även papperskorgar, bänkar, och cykelställ. Låt detta företag hjälpa dig med bygget av en ny lekplats: www.lekredskap.com

Pooltak är det enda vettiga

8 Aug 2022

Ett pooltak över poolen ger många fördelar - mindre energikostnader, längre badsäsong, mindre skräp, mindre kemikaliebehov och skydd mot drunkningsolyckor.

Om man tar ett flygfoto över en vanlig svensk by så är det en sak som blir väldigt tydlig; det är populärt med pooler. Sett från ovan kan man faktiskt bli förvånad över hur många privata pooler det kan finnas i en by, åtminstone om den ligger på lite avstånd från en badplats i sjö eller hav.

Visst är det härligt att kunna kasta sig i vattnet precis när man vill, utan att behöva ge sig iväg någon annanstans. Inget kan väl vara skönare än ett kvällsdopp en mild och ljum sommarkväll. I bästa fall kan man till och med ta ett nakenbad för extra frihetskänsla. Det är bara synd att somrarna är så korta i vårt land.

Pooltak skyddar på flera sätt

Men det finns förstås knep för att förlänga säsongen för bad i egen pool. Vi pratar om pooltak. Med ett pooltak håller du kvar värmen i vattnet och kan bada under en mycket längre säsong. Det är inte ovanligt att man kan bada från april till oktober om man använder sig av pooltak.

Förutom att förlänga badsäsongen så hjälper ett pooltak givetvis till att hålla nere energikostnaderna. Dessutom blir det mindre skräp i poolen och man behöver därför använda mindre mängd kemikalier. Sist men inte minst skyddar de småbarn från att ramlar i poolen. Kort sagt, att ha ett pooltak på sin pool är det enda vettiga i vårt land.

Tandläkare som erbjuder akut tandvård i Solna

6 Aug 2022

Letar ni efter en tandläkare som erbjuder akut tandvård i Solna? Tandvärk, utslagna tänder och svullet tandkött kan göra att man behöver akut tandvård.

Det är inte helt ovanligt att träffas av en hård boll på munnen eller att ramla och slå i tänderna när man sportar. Har man riktig otur kan tänderna skadas så att man måste uppsöka en tandläkare akut. Men det är inte bara dramatiska händelser och olyckor som kan göra att man kan vara i behov av akut tandvård.

Även svullnader och ömhet i tandköttet, en tand som plötsligt ändrar färg, visdomständer som börjar komma upp och mycket annat kan göra det nödvändigt att så snabbt som möjligt besöka en tandläkare. De flesta tandläkare har akuttider både under dagtid och kvällstid, vilket betyder att det är enkelt att få hjälp när man behöver.

Hur mycket kostar akut tandvård?

När man söker akut tandvård får man först och främst hjälp med att komma till rätta med smärtan. Ofta får man sedan komma tillbaka för att åtgärda det egentliga problemet. Detta för att svullnaden och inflammationen först måste lägga sig och för att det kan behövas ytterligare undersökningar för att hitta den bästa behandlingsmetoden.

Att uppsöka en tandläkare akut kostar inget extra och tandvårdsförsäkringen gäller som vanligt. För den som är i behov av akut tandvård i Solna finns det flera kliniker som man kan vända sig till. Många av dem lägger ut lediga akuttider på sin hemsida och man kan även där kontakta dem och boka tid.

Ensam vårdnad kan vara det bästa för dina barn

19 Jul 2022

Ensam vårdnad är inte helt lätt att driva igenom i dagens svenska familjerätt. Men det kan behövas, särskilt när det är missbruk eller misshandel inblandat.

En skilsmässa kan vara en uppslitande erfarenhet. Särskilt om det finns barn med i bilden. Och särskilt om du bedömer den andre föräldern som olämplig vårdnadshavare. Om du vill lyckas med att få igenom ensam vårdnad kan du behöva en hel del hjälp från en kompetent jurist.

I Sverige är ensam vårdnad inte det allra vanligaste förhållningssättet till barn efter en skilsmässa, men är i vissa fall helt nödvändigt. Det kan till exempel handla om misshandel eller missbruk hos den andre föräldern. Ändå kan det vara svårt att driva igenom utan hjälp. En bra familjerättsadvokat kan erbjuda dig den hjälpen.

Ensam vårdnad i de fall det krävs

Du som söker ensam vårdnad kommer behöva motivera och bevisa varför detta är det bästa för barnet. I alla fall om den andre föräldern motsätter sig uppdelningen. Ofta anses dessutom barnens rätt till båda sina föräldrar vara en närmast okränkbar rättighet, även om en av föräldrarna brister i ansvar och lämplighet.

Den svenska familjerätten är alltså en svår värld att navigera i. Och med tanke på hur mycket det är som står på spel, är det säkert lätt att se att du behöver kontakta en advokat för att kunna ta dig fram på rätt sätt. Förhoppningsvis ända fram till den enskilda vårdnad du anser är det bästa för dina barn

Hemstädning minskar stress i Uppsala

15 Jul 2022

När man inser att det kommer gäster till helgen kan man bli lite lätt stressad om man inte har den stora glädjen att ha hemstädning i Uppsala för huset.

Skönt att ha hemstädning och ge sig själv möjligheten att göra andra saker som att laga mat till gästerna. Lyxigt? Nej egentligen inte, bara att prioritera sin egen tid mer. Tycker man om att städa är det en annan sak, men vissa är glada om de slipper ta hand om städning på egen hand.

Numera är det möjligt för de flesta att använda hemstädning, särskilt som det finns rut-avdrag. Man kan välja hur ofta städningen ska ske, exempelvis en dag i veckan eller en dag i månaden. Välja om man bara vill ha golven torkade och få rengöring av tomma ytor. Eller varför inte låta städfirman göra allt.

Hitta företag som gör hemstädning

Man hittar enklast företagen online. Prova att googla på hemstädning Uppsala och se vilka företag som kommer upp. Välj den städfirma som passar bäst och kontakta dem sedan för en provstädning. Väljer man att boka hemstädning i Uppsala sätter man sig tillsammans med en representant från företaget och bestämmer vad som ska ingå.

Det finns många saker som normalt ingår i en hemstädning men det går givetvis att diskutera och eventuellt ändra på. En tjänst som man ofta kan boka in extra är putsning av fönster. Något som kanske välkomnas av de som har många fönster. Men även den som bor i en mindre lägenhet kan få hjälp med sina fönster.

Bra hundfoder behöver inte vara dyrt

4 Jul 2022

Ett bra hundfoder behöver inte bli dyrt om du vänder dig till rätt butik som valt ut näringsrikt och välbalanserat foder men som håller priserna nere.

När du väljer hundfoder är det viktigt att du framförallt tittar på att det är tillverkat av bra råvaror och att det innehåller de mineraler och vitaminer som din hund behöver i sin kost. Precis som för oss människor kan det vara bra att variera mellan kött, fågel och fisk.

När du väljer färdigblandad hundmat får du dessutom grönsaker och ris med i hundmaten för att kosten ska bli balanserad. Både torrfoder och så kallat våtfoder brukar ha blandningar men om din hund har en allergi är det bra om du läser noga på förpackningen.

Butiker som köper in stora mängder kan hålla priset på hundfoder nere

Hundens mat behöver vara av god kvalitet för att djuret ska må bra och därför ska du alltid välja näringsrikt hundfoder av hög kvalitet. En frisk hund behöver mat en eller två gånger om dagen och du behöver anpassa maten efter om hunden är kastrerad och efter ålder och aktivitetsgrad.

Märker du att din hund inte vill äta eller att den inte mår bra efter maten kan det bero på allergi. Veterinären kan ta prover för att upptäcka allergier och då finns det färdigt näringsrikt hundfoder som passar din hund. En del hundar tycker om att knapra i sig torrfoder medan andra föredrar våtfoder men det viktiga är att du ser till att den alltid har tillgång till friskt vatten.

Hur påverkas barn av en vårdnadstvist?

7 Sep 2021

Hur påverkas barn av en vårdnadstvist? I samband med en skilsmässa så kan de båda vårdnadshavarna av barnen ha svårt att hitta rätt väg att kommunicera. Det kan innebära att man har svårt att komma överens om allt från var barnen ska bo, vilken skola de ska gå i och under vilka tider respektive vårdnadshavare ska umgås och ta hand om barnen. Detta kan leda till en infekterad vårdnadstvist. Hur påverkar en sådan barnen egentligen?

Det man kan addera till det vi ovan beskrivit är att många vårdnadstvister även innehåller en hel del känslor som i sin tur står i vägen för ett rationellt tänkande. Man tänker på sig själv i första hand och har man exempelvis blivit sviken, bedragen eller på något sätt känt sig illa behandlad i samband med skilsmässan så kan dessa känslor användas som bränsle. Man vill straffa den andra vårdnadshavaren - och barnen blir ett lämpligt vapen att göra det med. Många vårdnadstvister skulle kunna undvikas om föräldrarna började tänka mer på sina barn och mindre på sig själva. Ensam vårdnad är inte alltid den bästa lösningen.

Att tänka mer på barnen innebär nämligen ofta följande: att man löser tvisten innan den når domstol och att man deltar i de samarbetssamtal som varje kommun i Sverige, enligt lag, måste erbjuda. Man kan hitta konstruktiva lösningar gällande barnens boende, man kan hitta bättre vägar till kommunikation och man kan lösa de flesta konflikter med tiden. En vårdnadstvist ska ses som den absolut sista utvägen.

Barnen påverkas negativt av en vårdnadstvist

Nästan all forskning pekar nämligen på att barn far illa i samband med att föräldrarna inleder en vårdnadstvist. Det finns studier som visar att barn vars föräldrar haft en lång, utdragen vårdnadstvist utvecklar en egen problematik - både för stunden och på längre sikt. Man kan ha problem med skolan, man kan utveckla beteendeproblematik och man kan utveckla både oro och ångest. Även utåtagerande problem som bråkighet är ett vanligt problem.

Stress och problem att hantera sådan är även det något som barn i vårdnadstvister kan drabbas av - och inte sällan så är det något som följer dem genom hela livet. På det stora hela så handlar det om risker för livslånga själsliga ärr som kan vara oerhört svåra att läka.

Rätten ser till barnens bästa

Att inleda en vårdnadstvist som en följd av samarbetsproblem är ofta en vansklig väg att gå. Man strider om dem man älskar mest - men i själva verket så är det barnen som tar skada av det som sker. Det är värt att tänka på. Varför är ensam vårdnad den bästa vägen för just dig och ditt barn? Varför fungerar inte gemensam vårdnad även fortsatt? För barnens skull så tål dessa frågor att ställas både en och två gånger.

Man bör även tänka på att domstolen alltid ser till barnens bästa. Vi har antagit barnkonventionen som lag och med barnens bästa menas att det är bäst att barn har kontakt med båda sina föräldrar. Det innebär också att det inte alltid finns en glasklar utgång i samband med en vårdnadstvist. Domstolen har som ingångsvärde att gemensam vårdnad är bäst för barnen.

Det måste till uppenbara skäl till varför en förälder ska anses som en olämplig vårdnadshavare och varför den andre ska ha ensam vårdnad. Vilket givetvis också finns och där man exempelvis kan nämna våld, psykisk sjukdom av en grövre kaliber, missbruk och kriminalitet. I sådana lägen är en vårdnadstvist lätt att förstå och ett måste att inleda. De andra, som beror på samarbetsproblem, är, i många fall, inte alls lika enkla att förstå. Där finns andra vägar att gå. För barnens skull.

← Äldre inlägg