Blogg

RSS

Spara tid och ta en intensivkurs i Stockholm

25 Sep 2022

När tålamod inte är ens bästa vän och man vill ha körkortet fort är en intensivkurs i Stockholm det perfekta valet. Ta körkortet så snabbt som möjligt.

För många är det ett stort steg att fylla 18 år, det är dagen då man räknas som vuxen. Dagen då man får fatta sina egna besult, man får lagligt dricka alkohol, och det bästa av allt: man får lov att ta sitt körkort. Det finns inget negativt med att fylla 18 år, i alla fall inte tills man får sin första egna räkning.

Som 18-åring vill man ut i livet och se vad vägarna har att erbjuda. Det är slut att ta sig fram på små mopeder i trettio kilometer i timmen. Med körkortet får man köra så snabbt som det är lagligt. Det enda rätta är att ta en intensivkurs, till exempel i Stockholm, för att få körkortet så snart man bara kan.

Lära sig allt på intensivkursen

Det finns olika sätt hur man kan ta sitt körkort. En del väljer att göra det privat, och endast köra med någon man känner, samt plugga teorin hemma. Andra väljer att ta allting via en körskola i lugn och ro. Medan en del väljer att ta en intensivkurs.

För att ta en intensivkurs behöver man klara av stress och kunna lägga ned några veckor av hårt pluggande. På intensivkursen får man lära sig allt man behöver veta för att på ett säkert vis kunna framföra ditt fordon. Boka in dig till en intensivkurs via denna sajt: intensivkursstockholm.com

Gå till en bra trafikskola i Stockholm

17 Aug 2022

Valet av trafikskola kan göra väldigt mycket när du ska ta ditt körkort. Det blir enklare för dig att ta körkortet. I Stockholm finns det många bra körskolor.

Visst är det en nervös och pirrig känsla första gången man sitter där i förarsätet och ska vrida om nyckeln. Äntligen är man på väg mot första steget för att lära sig köra bil. Alla börjar vid olika tider med att köra bil. En del börjar övningsköra så fort det är tillåtet.

Det gör att när det väl är dags för dem att ta körkort, så kan de redan ganska mycket och kanske inte behöver riktigt lika många körlektioner. Andra kommer till trafikskolan utan att någonsin ha suttit i förarsätet på en bil. De börjar helt enkelt från början. Även det är helt okej. Vi alla är nybörjare någon gång.

Trafikskolan hjälper dig längs vägen till körkortet i Stockholm

Vi alla lär oss olika snabbt och har olika mycker kunskap sen tidigare. Det innebär att vi behöver olika mycket hjälp. På Globens trafikskola i Stockholm ser de till varenda person som en egen individ. Man får hjälp utifrån vilken nivå man själv ligger på.

Det finns olika paket man kan köpa på körskolan. I dessa är det ingen stress kring när du ska göra de olika momenten. Du gör allting helt och hållet i din egen takt. Du kan ta körkortet över år om du önskar det. Det ska vara roligt att köra och ännu bättre blir det när du äntligen har körkortet i handen.

Kreativa lekredskap ger många roliga stunder

9 Aug 2022

Med roliga och hållbara lekredskap kan barnen aktivera hela kroppen, träna balans och motorik. En trevlig lekpark är till för både små och stora leksugna barn.

En lekpark är en mötesplats som är till för barn i olika åldrar och behov. Där kan barnen åka rutschkana, hoppa studsmatta, gunga på en gungbräda, leka i en sandlåda eller klättra i en rolig klätterställning. Det är bara ett axplock av olika lekredskap som kan finnas på en lekplats.

Der är viktigt att allt är säkert och tryggt för barnen, därför är det en hel del att tänka på när en lekplats ska byggas. Bland annat så måste underlaget vara mjukt och lekvänligt. Material som med fördel kan användas är sand, grus, gummiasfalt, gräs eller träflis. Det är lätt hänt att ett barn trillar av en gunga eller faller ner från en lekställning.

Välj lekredskap som är säkra och hållbara

När det dags att anordna en rolig och kreativ lekplats så kan det vara svårt att veta hur den ska byggas. Vilka lekredskap är bäst? På vilken plats ska den byggas? Vad bör man tänka på? Som tur är så finns det företag som är specialiserade på lekredskap och att bygga en trygg och säker lekpark.

När du anlitar en lämplig firma så får du all hjälp du behöver för att bygga en inspirerande och kreativ plats för lek och bus. Du har en mängd med säkra och hållbara lekredskap anpassade för utomhuslek av välja bland. Det finns även papperskorgar, bänkar, och cykelställ. Låt detta företag hjälpa dig med bygget av en ny lekplats: www.lekredskap.com

Pooltak är det enda vettiga

8 Aug 2022

Ett pooltak över poolen ger många fördelar - mindre energikostnader, längre badsäsong, mindre skräp, mindre kemikaliebehov och skydd mot drunkningsolyckor.

Om man tar ett flygfoto över en vanlig svensk by så är det en sak som blir väldigt tydlig; det är populärt med pooler. Sett från ovan kan man faktiskt bli förvånad över hur många privata pooler det kan finnas i en by, åtminstone om den ligger på lite avstånd från en badplats i sjö eller hav.

Visst är det härligt att kunna kasta sig i vattnet precis när man vill, utan att behöva ge sig iväg någon annanstans. Inget kan väl vara skönare än ett kvällsdopp en mild och ljum sommarkväll. I bästa fall kan man till och med ta ett nakenbad för extra frihetskänsla. Det är bara synd att somrarna är så korta i vårt land.

Pooltak skyddar på flera sätt

Men det finns förstås knep för att förlänga säsongen för bad i egen pool. Vi pratar om pooltak. Med ett pooltak håller du kvar värmen i vattnet och kan bada under en mycket längre säsong. Det är inte ovanligt att man kan bada från april till oktober om man använder sig av pooltak.

Förutom att förlänga badsäsongen så hjälper ett pooltak givetvis till att hålla nere energikostnaderna. Dessutom blir det mindre skräp i poolen och man behöver därför använda mindre mängd kemikalier. Sist men inte minst skyddar de småbarn från att ramlar i poolen. Kort sagt, att ha ett pooltak på sin pool är det enda vettiga i vårt land.

Tandläkare som erbjuder akut tandvård i Solna

6 Aug 2022

Letar ni efter en tandläkare som erbjuder akut tandvård i Solna? Tandvärk, utslagna tänder och svullet tandkött kan göra att man behöver akut tandvård.

Det är inte helt ovanligt att träffas av en hård boll på munnen eller att ramla och slå i tänderna när man sportar. Har man riktig otur kan tänderna skadas så att man måste uppsöka en tandläkare akut. Men det är inte bara dramatiska händelser och olyckor som kan göra att man kan vara i behov av akut tandvård.

Även svullnader och ömhet i tandköttet, en tand som plötsligt ändrar färg, visdomständer som börjar komma upp och mycket annat kan göra det nödvändigt att så snabbt som möjligt besöka en tandläkare. De flesta tandläkare har akuttider både under dagtid och kvällstid, vilket betyder att det är enkelt att få hjälp när man behöver.

Hur mycket kostar akut tandvård?

När man söker akut tandvård får man först och främst hjälp med att komma till rätta med smärtan. Ofta får man sedan komma tillbaka för att åtgärda det egentliga problemet. Detta för att svullnaden och inflammationen först måste lägga sig och för att det kan behövas ytterligare undersökningar för att hitta den bästa behandlingsmetoden.

Att uppsöka en tandläkare akut kostar inget extra och tandvårdsförsäkringen gäller som vanligt. För den som är i behov av akut tandvård i Solna finns det flera kliniker som man kan vända sig till. Många av dem lägger ut lediga akuttider på sin hemsida och man kan även där kontakta dem och boka tid.

Ensam vårdnad kan vara det bästa för dina barn

19 Jul 2022

Ensam vårdnad är inte helt lätt att driva igenom i dagens svenska familjerätt. Men det kan behövas, särskilt när det är missbruk eller misshandel inblandat.

En skilsmässa kan vara en uppslitande erfarenhet. Särskilt om det finns barn med i bilden. Och särskilt om du bedömer den andre föräldern som olämplig vårdnadshavare. Om du vill lyckas med att få igenom ensam vårdnad kan du behöva en hel del hjälp från en kompetent jurist.

I Sverige är ensam vårdnad inte det allra vanligaste förhållningssättet till barn efter en skilsmässa, men är i vissa fall helt nödvändigt. Det kan till exempel handla om misshandel eller missbruk hos den andre föräldern. Ändå kan det vara svårt att driva igenom utan hjälp. En bra familjerättsadvokat kan erbjuda dig den hjälpen.

Ensam vårdnad i de fall det krävs

Du som söker ensam vårdnad kommer behöva motivera och bevisa varför detta är det bästa för barnet. I alla fall om den andre föräldern motsätter sig uppdelningen. Ofta anses dessutom barnens rätt till båda sina föräldrar vara en närmast okränkbar rättighet, även om en av föräldrarna brister i ansvar och lämplighet.

Den svenska familjerätten är alltså en svår värld att navigera i. Och med tanke på hur mycket det är som står på spel, är det säkert lätt att se att du behöver kontakta en advokat för att kunna ta dig fram på rätt sätt. Förhoppningsvis ända fram till den enskilda vårdnad du anser är det bästa för dina barn

Hemstädning minskar stress i Uppsala

15 Jul 2022

När man inser att det kommer gäster till helgen kan man bli lite lätt stressad om man inte har den stora glädjen att ha hemstädning i Uppsala för huset.

Skönt att ha hemstädning och ge sig själv möjligheten att göra andra saker som att laga mat till gästerna. Lyxigt? Nej egentligen inte, bara att prioritera sin egen tid mer. Tycker man om att städa är det en annan sak, men vissa är glada om de slipper ta hand om städning på egen hand.

Numera är det möjligt för de flesta att använda hemstädning, särskilt som det finns rut-avdrag. Man kan välja hur ofta städningen ska ske, exempelvis en dag i veckan eller en dag i månaden. Välja om man bara vill ha golven torkade och få rengöring av tomma ytor. Eller varför inte låta städfirman göra allt.

Hitta företag som gör hemstädning

Man hittar enklast företagen online. Prova att googla på hemstädning Uppsala och se vilka företag som kommer upp. Välj den städfirma som passar bäst och kontakta dem sedan för en provstädning. Väljer man att boka hemstädning i Uppsala sätter man sig tillsammans med en representant från företaget och bestämmer vad som ska ingå.

Det finns många saker som normalt ingår i en hemstädning men det går givetvis att diskutera och eventuellt ändra på. En tjänst som man ofta kan boka in extra är putsning av fönster. Något som kanske välkomnas av de som har många fönster. Men även den som bor i en mindre lägenhet kan få hjälp med sina fönster.

Bra hundfoder behöver inte vara dyrt

4 Jul 2022

Ett bra hundfoder behöver inte bli dyrt om du vänder dig till rätt butik som valt ut näringsrikt och välbalanserat foder men som håller priserna nere.

När du väljer hundfoder är det viktigt att du framförallt tittar på att det är tillverkat av bra råvaror och att det innehåller de mineraler och vitaminer som din hund behöver i sin kost. Precis som för oss människor kan det vara bra att variera mellan kött, fågel och fisk.

När du väljer färdigblandad hundmat får du dessutom grönsaker och ris med i hundmaten för att kosten ska bli balanserad. Både torrfoder och så kallat våtfoder brukar ha blandningar men om din hund har en allergi är det bra om du läser noga på förpackningen.

Butiker som köper in stora mängder kan hålla priset på hundfoder nere

Hundens mat behöver vara av god kvalitet för att djuret ska må bra och därför ska du alltid välja näringsrikt hundfoder av hög kvalitet. En frisk hund behöver mat en eller två gånger om dagen och du behöver anpassa maten efter om hunden är kastrerad och efter ålder och aktivitetsgrad.

Märker du att din hund inte vill äta eller att den inte mår bra efter maten kan det bero på allergi. Veterinären kan ta prover för att upptäcka allergier och då finns det färdigt näringsrikt hundfoder som passar din hund. En del hundar tycker om att knapra i sig torrfoder medan andra föredrar våtfoder men det viktiga är att du ser till att den alltid har tillgång till friskt vatten.

Hur påverkas barn av en vårdnadstvist?

7 Sep 2021

Hur påverkas barn av en vårdnadstvist? I samband med en skilsmässa så kan de båda vårdnadshavarna av barnen ha svårt att hitta rätt väg att kommunicera. Det kan innebära att man har svårt att komma överens om allt från var barnen ska bo, vilken skola de ska gå i och under vilka tider respektive vårdnadshavare ska umgås och ta hand om barnen. Detta kan leda till en infekterad vårdnadstvist. Hur påverkar en sådan barnen egentligen?

Det man kan addera till det vi ovan beskrivit är att många vårdnadstvister även innehåller en hel del känslor som i sin tur står i vägen för ett rationellt tänkande. Man tänker på sig själv i första hand och har man exempelvis blivit sviken, bedragen eller på något sätt känt sig illa behandlad i samband med skilsmässan så kan dessa känslor användas som bränsle. Man vill straffa den andra vårdnadshavaren - och barnen blir ett lämpligt vapen att göra det med. Många vårdnadstvister skulle kunna undvikas om föräldrarna började tänka mer på sina barn och mindre på sig själva. Ensam vårdnad är inte alltid den bästa lösningen.

Att tänka mer på barnen innebär nämligen ofta följande: att man löser tvisten innan den når domstol och att man deltar i de samarbetssamtal som varje kommun i Sverige, enligt lag, måste erbjuda. Man kan hitta konstruktiva lösningar gällande barnens boende, man kan hitta bättre vägar till kommunikation och man kan lösa de flesta konflikter med tiden. En vårdnadstvist ska ses som den absolut sista utvägen.

Barnen påverkas negativt av en vårdnadstvist

Nästan all forskning pekar nämligen på att barn far illa i samband med att föräldrarna inleder en vårdnadstvist. Det finns studier som visar att barn vars föräldrar haft en lång, utdragen vårdnadstvist utvecklar en egen problematik - både för stunden och på längre sikt. Man kan ha problem med skolan, man kan utveckla beteendeproblematik och man kan utveckla både oro och ångest. Även utåtagerande problem som bråkighet är ett vanligt problem.

Stress och problem att hantera sådan är även det något som barn i vårdnadstvister kan drabbas av - och inte sällan så är det något som följer dem genom hela livet. På det stora hela så handlar det om risker för livslånga själsliga ärr som kan vara oerhört svåra att läka.

Rätten ser till barnens bästa

Att inleda en vårdnadstvist som en följd av samarbetsproblem är ofta en vansklig väg att gå. Man strider om dem man älskar mest - men i själva verket så är det barnen som tar skada av det som sker. Det är värt att tänka på. Varför är ensam vårdnad den bästa vägen för just dig och ditt barn? Varför fungerar inte gemensam vårdnad även fortsatt? För barnens skull så tål dessa frågor att ställas både en och två gånger.

Man bör även tänka på att domstolen alltid ser till barnens bästa. Vi har antagit barnkonventionen som lag och med barnens bästa menas att det är bäst att barn har kontakt med båda sina föräldrar. Det innebär också att det inte alltid finns en glasklar utgång i samband med en vårdnadstvist. Domstolen har som ingångsvärde att gemensam vårdnad är bäst för barnen.

Det måste till uppenbara skäl till varför en förälder ska anses som en olämplig vårdnadshavare och varför den andre ska ha ensam vårdnad. Vilket givetvis också finns och där man exempelvis kan nämna våld, psykisk sjukdom av en grövre kaliber, missbruk och kriminalitet. I sådana lägen är en vårdnadstvist lätt att förstå och ett måste att inleda. De andra, som beror på samarbetsproblem, är, i många fall, inte alls lika enkla att förstå. Där finns andra vägar att gå. För barnens skull.

När barnpassning är lösningen

11 Apr 2020

När var du på dejt med din partner senast? Är livet med småbarn påfrestande? Ta hjälp med barnpassning för familjens skull. Gör en lista över era behov och boka möte. Öka kvalitetstiden.

Det finns gränser. Även om det handlar om ens egna barn. Känner du att det räcker med bajsblöjor, matlagning och läxläsning ibland? Du är inte ensam. Det kan hända vem som helst. Även om småbarnsföräldrar är ett segt och energiskt släkte kan det ibland bli för mycket. En förändring på jobbet, kanske flytt till annan bostad eller sorgen när ens egna föräldrar går bort. Alla är rimliga anledningar till att man tappar flytet och orken. Försök hitta en stund när du kan andas och göra en prioritering av behoven. Behöver du hjälp med dina barn för enstaka eller återkommande perioder? Vilka är ni i familjen? Hur ser en vanlig vecka ut? Hur skulle du vilja att den såg ut?

Vad behöver förändras?

Visst krockar intressena ibland. Du och din partner vill göra olika prioriteringar. Vad räcker pengarna till? Ska vi renovera eller åka på semester? Är det läge att byta karriär just nu eller bör barnen bli större? Fungerar det med hämtning och lämning på förskolan? Ja, listan kan sannerligen bli lång. Ofta är det gliporna i vardagen som behöver diskuteras. Eller bitarna i det bekanta livspusslet. Att ta hjälp för att förkorta dagarna för de små på förskolan är något som fungerar för många. Med någon som hämtar hem tidigare på eftermiddagen ett par gånger i veckan kan många knutar lösas. Det brukar ge en trevligare stämning vid middagen och mera rofylld nattning. Eller är det kvällstimmarna när du behöver jobba, som kräver en extern insats?

Vuxenlivet i barnfamiljen

Alla föräldrar vill sina barn väl, men vad hände med din partner? Tyvärr är det ganska vanligt med skilsmässor under småbarnsåren. Var tredje relation i småbarnsfamiljer tar slut. Statistiken har några år på nacken, men stämmer rimligen även idag. Men det intressanta är inte siffrorna utan hur du och din partner hittar varandra i den hektiska vardagen. Några tips är att dela på det praktiska ansvaret, pussas och röra vid varandra och hitta tid för att umgås som vuxna. Det betyder inte att ni behöver lägga pengar på dyra resor eller lyxiga middagar. Men att ha möjlighet att gå ut en sväng i omgivningarna, dela en pizza eller se en film är värdefullt för relationen. Lösningen med barnpassningen är inte långt borta. Vi rekommenderar denna webbplats: https://www.barnpassningstockholm.nu/

Fixa stressen med ett enkelt drag

22 Mar 2020

Livet är inte alltid lätt att få ihop, särskilt om man har familj och barn. Pusslet är inte alltid lätt att lägga, men om man söker hjälp ibland så kan mycket av pressen och stressen släppa.

Vid olika tillfällen i livet så kan det ibland kännas som att allting är för mycket. Det är svårare än vanligt att få ihop det så kallade livspusslet och familjen blir lidande för bråk, stress och ledsna barn. Det är inte alltid så himla lätt att få ihop livet, särskilt inte om man har barn. Det ska skötas arbete, skola, förskola, handlas mat och lagas mat. Det ska skjutsas barn till och från skola och diverse olika träningar och andra aktiviteter efter skoltid. Man hinner knappt med sig själv och hemmet och det är alltid någon eller något som blir lidande av den bristande tiden. En sådan sak kan vara förhållandet mellan föräldrarna. Det är slitigt med jobb och barn med mera och det behövs lite vuxentid för bara mamma och pappa ibland också. Då kan det vara bra med en barnvakt som kan hjälpa till då och då.

Glad kvinna håller i ett barn

Vem kan man lita på?

När det kommer till barnvakter så kanske man redan har en hel drös av sådana som kan ställa upp och passa barnen då och då. Men det är lång ifrån alla som har den möjligheten och då kan det vara värt att leta efter en professionell barnvakt som kan hjälpa er med den biten. Men vem kan man lita på? När det gäller en person som ska ha hand om ens barn, det allra käraste man har, då måste man kunna känna sig trygg med den personen, eller hur? Det finns företag som erbjuder barnvakter där deras personal är noggrant kollad och kan ta hand om era barn på bästa sätt.

Allting har ett pris

Det är så klart mer kostsamt att hyra in en barnvakt genom en sådan firma, än om mormor eller farmor kommer och passar era barn. Men alla har tyvärr inte släkt och vänner som kan ställa upp som barnvakter åt barnen och då kanske det är värt pengarna man lägger på att hyra in en professionell barnvakt. Tiden man får tillsammans, kanske en kväll ute med middag och bio, kan vara väl värt pengarna. Eller kanske rent av en härlig weekendresa som gör er starkare som par igen när ni kommit hem. Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.barnvaktstockholm.nu/

Barnpassning som är trygg

5 Mar 2020

Söker du hjälp med barnpassning? Svårt att hitta någon som ni tycker passar just er familj? Kan hen anpassa sig efter era behov? Och hur tryggt är det egentligen? Läs vidare så får du svar.

Det är många familjer som söker hjälp med barnpassning idag, för att få livspusslet att gå ihop när både mamma och pappa jobbar, resvägarna är långa och dagarna känns för korta. Tänk dig att kunna koppla av och veta att du har valt en nanny som passar er och som barnen tycker om. Söker er familj en nanny? Företagen som erbjuder barnpassning må vara flera, men vad passar just er? Vad söker ni?

En nanny för just er

Kanske söker ni en nanny med annat språk än just svenska. Det finns barnvakter som talar spanska, italienska, ryska, arabiska, engelska osv. Har ni ett annat modersmål så tveka inte att ta kontakt, i de flesta fall så är det enkelt att lösa bara man frågar. Flexibiliteten i nanny tjänsterna gäller inte bara språk utan även på vilket sätt man behöver hjälp. Sporadiska timmar, plötslig övertid på jobbet eller om barnet blir sjukt. Ibland behöver vuxna helt enkelt ladda om med egentid. Det finns nannys som hjälper till med barnens läxor, eller som är experter på pedagogiska lekar eller som följer med på barnens aktiviteter. Somliga familjer behöver barnpassning även på natten. En trygg nanny som nattar och kanske sover över och hjälper till med morgonsysslorna är kanske just det ni behöver.

Svårt att hitta rätt?

Att välja nanny är ett stort beslut, speciellt om det är en långvarig relation. Därför finns professionella företag som hjälper till. Genom att följa utprovade arbetssätt får familjen känna sig för steg för steg. Vanligtvis börjar allt med vilka önskemål och behov som finns. Företaget plockar ut ett antal kandidater som familjen får träffa och bekanta sig med för att det ska kännas rätt och att personkemi uppstår. Viktigt är att barnen trivs och föräldrarna upplever trygghet. När valet är gjort sker en form av inskolning där barnen får träffa nannyn i kortare perioder som blir längre och längre tills allt känns naturligt och nannyn blivit som en del av familjens vardag. När ni väl etablerat kontakt och är nöjda med ert nannyföretag kan det vara skönt att känna till vilka fler tjänster de erbjuder. Ibland erbjuds till exempel fönsterputsning och städning, flytthjälp, flyttstädning och många andra hushållsnära tjänster med RUT-avdrag. Vi rekommenderar denna hemsida:

När du önskar bättre lås på fönster

10 Jan 2020

Ibland läser man om förskräckliga nyheter om barn som har ramlat ut genom fönster. Ibland kan barn vara lite för uppfinningsrika för sitt eget bästa. Och barn föds nyfikna, vilket är tur, för annars lär de sig ju ingenting. Nyfikenheten gör att de utforskar allt i sin omgivning och lär känna den på så sätt. Det första som de lär känna är det egna hemmet.

Nyfikenheten gör också att de pillar på allt. De måste ju det, för att förstå vad som finns i deras omedelbara närhet. Hur fungerar en spis? Vad är fönster? Hur fungerar de? Och barn har ju ingen uppfattning om djup, avstånd eller mått. För dem är tillvaron platt. Först när de har ramlat några gånger och hört muggen eller nappen dunsa i golvet kan du förstå avstånd.

Kvickt nog får de upp fönster

Märkligt nog får de snabbt upp ett fönster. Barn iakttar vuxna hela tiden. De härmar dem för att lära sig samma språk som föräldrarna talar. De gör samma saker som vi gör. De ser hur vi öppnar och stänger fönster och de blir nyfikna och vill testa om även de kan göra det. De förstår ju inte vilken fara de utsätter sig själva för genom att öppna ett fönster. Och det går så snabbt, rätt som det händer, har de lyckats få upp fönstret och det handlar om sekunder innan de ramlar ur det. Dessutom är små barns huvuden så stora, att de ofta ramlar med huvudet före.

Då är det bättre med låssäkra fönster

Det finns särskilda lås för fönster som gör det omöjligt för små barn att få upp låsarnordningarna på fönster. Tar man kontakt med en låssmed så kan de komma och installera sådana lås på fönster som gör det möjligt att barnen absolut inte får upp sådana fönster och som förälder vet man att man inte behöver oroa sig. Möjligtvis kan barnen få upp själva fönstret, men aldrig så mycket så att barnen kan ramla ut genom det. Oftast krävs det en tvåhandsfattning för att kunna öppna fönstret på vid gavel och de flesta små barn förstår sig inte på en sådan tvåhandsfattning och lyckas därför inte få upp fönstret så att de har chansen att ramla ut genom det.

Finns låssmed i Järfälla

Det finns låssmed i Järfälla som man kan anlita, om det nu skulle vara så att man bor där och behöver en sådan låssmed, som förstår sig på barnsäkra dörrar och fönster. Här kan du läsa mer om lås på fönster på: https://www.låssmedjärfälla.se

Flytta med barn

1 Nov 2019

Om du har barn och ska flytta tillsammans med barn, kan det vara en god idé att så mycket det bara går att förbereda barnet på en förestående flytt. Ett barn som inte har varit med om en flytt, kan det vara svårt att förstå vad det innebär att flytta. Ska barnet inte komma tillbaka hem igen? Kommer alla barnens saker också flytta? Det är sådana frågor som ett barn helst vill ha svar på. Att förklara för ett barn att alla saker ska med, och att inget som tillhör barnet ska försvinna, är saker som är viktiga att berätta för barnet. Då kan barnet känna sig trygg med att flytta från det som de tidigare har känt sig hemma och trygga med.

Ta hand om praktiska saker tillsammans

Beroende på hur stora barnen är, kan man så långt det är möjligt göra saker tillsammans. Här tänker vi på att packa tillsammans med barnet. De kan få packa i en egen låda och på så vis förstår de att deras (oftast) älskade saker ska packas ner och flyttas med en transport till det nya hemmet. Har man bilder på det nya huset, kan man visa barnen dem. Kan man åka till platsen där det nya huset finns, kan man ännu hellre göra det. På så vis blir det verkligt för ett barn, vad en flytt kan innebära. Och så kommer de även att tycka att det är roligt att få packa upp sina egna saker och med egna ögon få se att alla deras leksaker och ägodelar flyttar med dem. För att det ska bli tryggt på det nya stället.

Gör roliga saker med barn

Det kan också vara en rolig ska som kan "vänta" på barnet på det nya stället. Ser barnet en ny leksak eller present som väntar på barnet i det nya hemmet, kan det bli en sak som de kan få se fram emot med glädje och förväntan. Man kan köpa hem mat som barnen älskar och äta tillsammans bland alla packlådor och på så sätt skapa goda minnen i samband med en flytt. Finns det möjlighet kan man inreda barnens rum på liknande sätt som i det rum de har bott i tidigare för att göra så att barnen känner sig hemma i de nya rummen.

För att kunna fokuser på sina barn när man flyttar kan man anlita städfirma som tar hand om den jobbiga flyttstädningen. Det är det värt; att slippa flyttstäda. Behöver du flyttstädning i Linköping? Läs då mer här: https://www.flyttstädninglinköping.biz.

Hur blir det för barnen vid skilsmässa?

16 Oct 2019

En del tvekar inför att skilja sig när man har barn med den som man är gift med, men som man vill skiljas från. Att "hålla ihop för barnens skull" är sällan någon bra idé. Bara om man inte grälar, slåss eller gör andra destruktiva saker. Har man "bara" tråkigt ihop, men inte grälar och slåss, kan man definitivt stå ut med det "tråkiga" livet, så länge barnen är små. Tids nog hinner man skilja sig, när de är stora och utflugna. Men präglas livet av våldsamheter, uttalade hot om våld, svarsjuka och kontrollbehov, ska man definitivt och genast skilja sig från den personen.

Vanligast med gemensam vårdnad om barn

Det vanligaste som händer när man skiljer sig, är att båda föräldrar fortsätter att ha gemensam vårdnad om barnen, även efter en skilsmässa. En del som arbetar med barn, på kommunernas socialtjänster och familjerätter, glömmer att de allra flesta människor är vanliga, normala människor som faktiskt kan sköta om skilsmässan och livet efter det genom att fortsätta vara normala föräldrar som kan ha en gemensam vårdnad, men om den ena föräldern använder sig av våld, svartsjuka och har ett kontrollbehov, bör man inte längre ha gemensam vårdnad om barnet. Då ska barnet skyddas med alla lagliga medel som finns. Det är då det är läge att anlita en advokat och inleda en ansökan om ensam vårdnad.

Normala föräldrar måste inte inleda vårdnadstvister

Är den andra föräldern vid sina sinnens fulla bruk, kan man ta det lite lungt. Låta den andra föräldern få ensam vårdnad, men ta det lugnt med barnet. Tids nog kan barnet, när det har blivit tillräckligt stort, bestämma själv var barnet vill bo, hur det vill umgås och ska ha det i resten av ens liv. Man måste ine förpesta livet genom att absolut vinna över den andra föräldern. Man kan faktiskt låta barnet få välja själv, eller hur? Är man då en bra förälder, kommer barnet att upptäcka det tids nog, och man måste inte tvinga ett stackars barn till det ena eller det andra.

Anlita rätt advokat till vårdnadstvist

Nu kan det ju hända att man hamnar i vårdnadstvist för att den andra föräldern vill det. Kommer två föräldrar inte överens om barnet, var barnet ska bo, om vårdnaden eller om hur umgänget med den andra föräldern ska se ut, kan man gå till domstol för att reda ut en sådan sak. Det viktigaste som man kan göra, om det blir en domstolssak, är att anlita en duktig advokat, som först och främst arbetar för att det ska bli så bra det bara kan gå, för barnet och barnets bästa. Det måste ju ändå vara det viktigaste för varje förälder – eller hur?

← Äldre inlägg