Pooltak är det enda vettiga

Ett pooltak över poolen ger många fördelar - mindre energikostnader, längre badsäsong, mindre skräp, mindre kemikaliebehov och skydd mot drunkningsolyckor.

Om man tar ett flygfoto över en vanlig svensk by så är det en sak som blir väldigt tydlig; det är populärt med pooler. Sett från ovan kan man faktiskt bli förvånad över hur många privata pooler det kan finnas i en by, åtminstone om den ligger på lite avstånd från en badplats i sjö eller hav.

Visst är det härligt att kunna kasta sig i vattnet precis när man vill, utan att behöva ge sig iväg någon annanstans. Inget kan väl vara skönare än ett kvällsdopp en mild och ljum sommarkväll. I bästa fall kan man till och med ta ett nakenbad för extra frihetskänsla. Det är bara synd att somrarna är så korta i vårt land.

Pooltak skyddar på flera sätt

Men det finns förstås knep för att förlänga säsongen för bad i egen pool. Vi pratar om pooltak. Med ett pooltak håller du kvar värmen i vattnet och kan bada under en mycket längre säsong. Det är inte ovanligt att man kan bada från april till oktober om man använder sig av pooltak.

Förutom att förlänga badsäsongen så hjälper ett pooltak givetvis till att hålla nere energikostnaderna. Dessutom blir det mindre skräp i poolen och man behöver därför använda mindre mängd kemikalier. Sist men inte minst skyddar de småbarn från att ramlar i poolen. Kort sagt, att ha ett pooltak på sin pool är det enda vettiga i vårt land.

8 Aug 2022