Trafikskola – kör säkert i Södertälje och resten av Sverige

Att övningsköra ska vara kul och säkert, oavsett om du kör på ensliga skogsvägar eller i centrala Södertälje. En trafikskola kan ge dig trygghet i din körning.

Mamma, pappa, morförälder eller kompis – trafikexperterna, mästerförarna och kungarna av cirkulationsplatserna kommer i många skepnader. De kan tycka olika, ge olika svar på dina frågor och agera olika i samma trafiksituation. Märkligast av allt är att de alla har rätt, enligt dem själva. Kan det stämma?

Nej. Hjälpsamma bekanta ska man vara rädd om. Man ska också vara rädd om sig själv och sina medtrafikanter. Kunskap om trafikreglerna när du exempelvis kommer körande på E4 mellan Södertälje och Tumba kan vara skillnaden mellan en olycka och en trevlig utflykt. Att köra med riktiga trafikproffs på en trafikskola/körskola är ingen dum idé.

Proffsen finns på trafikskolan

Nära och kära har säkerligen mer rätt än fel när de försöker lära dig bli en duktig förare – de har ju trots allt det där körkortet som du suktar efter. Saker och ting, regler och praxis ändras dock, och vad som en gång var rätt kan nu vara fel. Det är inte säkert att din mamma, pappa, morförälder eller kompis har hållit sig helt uppdaterad om dessa förändringar.

Tursamt nog finns det personer som har stenkoll på läget och arbetar varje dag med att dela med sig av sin kunskap. Därför är en vanlig rekommendation att åtminstone komplettera den privata övningskörningen med lektioner på en trafikskola. Du får då rätt information, och sträckan mellan Södertälje och Tumba blir en barnlek.

8 Oct 2022