Så kan man ordna med hemstädningen

Är det ont om tid? Som barnfamilj brukar det bli lite av den varan, liksom med sömnen, även om det är en otroligt fin och lärorik tid, brukar det vara alla föräldrars mardröm att få tiden att räcka till. Det som många inte tänker på är att tiden som barnfamilj är en relativt kort period. Snabbare än vad man tänkt, har de vuxit upp och plötsligt är de stora och redo att flytta hemifrån. Därför är rådet att verkligen ta vara på den tid som man har tillsammans med sina barn. Den tiden kommer nämligen inte tillbaka.

Se till att inte slösa bort tid på onödigheter

Rådet till alla barnfamiljer är att inte slösa sin dyrbara tid på en massa onödiga saker. Om det bara går, så låt någon annan sköta om inköp av livsmedel (beställa hem via internet), städa hemma (hemstädning på Södermalm av ett städföretag) och se till att ta vara på varenda sekund tillsammans med sina barn. Varför är det så viktigt då? Här tror vi ju att barn har en hel del nyttiga saker att lära sina föräldrar. De är nya, och allt är intressant, spännande och fascinerande. De ser på livet med nya ögon. De uppskattar det som är värt att uppskatta; vänlighet, gränssättande, vänskap, lekar och mycket kärlek.

Att spendera tid med sina barn är bra

Därför är det bra både för vuxna och för barn att spendera tid med sina barn. Allt gott som föräldrar kan ge sina barn blir till en viktig ryggsäck som barnen kommer att ha med sig livet ut när de blir stora och kanske får egna barn. Ger man dem mycket godhet när de är små, ger det som positiva ringar på vattnet, det goda förökar sig. Och tyvärr fungerar det på samma sätt om det omvända sker; är man hemsk mot sina barn är de hemska även mot andra och mot sina egna kommande barn. Ger man dem dåligt samvete, visar ilska, missunnsamhet eller agg, kommer de att visa samma slags känslor mot sin omgivning.

Inte svårt att vara god mot barn

Det är inte svårt att visa godhet mot barn. De är tacksamma små själar som mår bra av att man visar godhet mot dem. De vet att uppskatta saker som får dem att må bra. En liten äppelbit blir något fint som gör ett barn glad. En mask som de hittar på gatan är något oerhört intressant eftersom de förstår att uppskatta vår märkliga värld.

7 Mar 2019