När barnpassning är lösningen

När var du på dejt med din partner senast? Är livet med småbarn påfrestande? Ta hjälp med barnpassning för familjens skull. Gör en lista över era behov och boka möte. Öka kvalitetstiden.

Det finns gränser. Även om det handlar om ens egna barn. Känner du att det räcker med bajsblöjor, matlagning och läxläsning ibland? Du är inte ensam. Det kan hända vem som helst. Även om småbarnsföräldrar är ett segt och energiskt släkte kan det ibland bli för mycket. En förändring på jobbet, kanske flytt till annan bostad eller sorgen när ens egna föräldrar går bort. Alla är rimliga anledningar till att man tappar flytet och orken. Försök hitta en stund när du kan andas och göra en prioritering av behoven. Behöver du hjälp med dina barn för enstaka eller återkommande perioder? Vilka är ni i familjen? Hur ser en vanlig vecka ut? Hur skulle du vilja att den såg ut?

Vad behöver förändras?

Visst krockar intressena ibland. Du och din partner vill göra olika prioriteringar. Vad räcker pengarna till? Ska vi renovera eller åka på semester? Är det läge att byta karriär just nu eller bör barnen bli större? Fungerar det med hämtning och lämning på förskolan? Ja, listan kan sannerligen bli lång. Ofta är det gliporna i vardagen som behöver diskuteras. Eller bitarna i det bekanta livspusslet. Att ta hjälp för att förkorta dagarna för de små på förskolan är något som fungerar för många. Med någon som hämtar hem tidigare på eftermiddagen ett par gånger i veckan kan många knutar lösas. Det brukar ge en trevligare stämning vid middagen och mera rofylld nattning. Eller är det kvällstimmarna när du behöver jobba, som kräver en extern insats?

Vuxenlivet i barnfamiljen

Alla föräldrar vill sina barn väl, men vad hände med din partner? Tyvärr är det ganska vanligt med skilsmässor under småbarnsåren. Var tredje relation i småbarnsfamiljer tar slut. Statistiken har några år på nacken, men stämmer rimligen även idag. Men det intressanta är inte siffrorna utan hur du och din partner hittar varandra i den hektiska vardagen. Några tips är att dela på det praktiska ansvaret, pussas och röra vid varandra och hitta tid för att umgås som vuxna. Det betyder inte att ni behöver lägga pengar på dyra resor eller lyxiga middagar. Men att ha möjlighet att gå ut en sväng i omgivningarna, dela en pizza eller se en film är värdefullt för relationen. Lösningen med barnpassningen är inte långt borta. Vi rekommenderar denna webbplats: https://www.barnpassningstockholm.nu/

11 Apr 2020