Kombinera persienner och rullgardin i barnens rum

I vissa rum behöver man inte ha persienner. I andra är det en absolut nödvändighet. Ofta tänker man inte särskilt mycket på persiennernas vara eller icke vara, de hänger bara där färdigmonterade när man flyttar in. Men har du någon gång flyttat in och bott i en lägenhet där det saknas persienner vet du vad vi menar. Ligger solen på när du sitter vid fönstret och läser eller arbetar kan du inte bara resa dig och dra ner persiennen. Nej, du måste flytta dig bort från fönstret. Dessutom blir rummet på tok för varmt.

En ljus sommarkväll vid niotiden när det varit läggdags för länge sen är barnens rum lika ljust som om det var morgon och barnen kan absolut inte tänka sig att sova, det är ju dag! Här tänker man nog att i morgon är det första jag gör att ringa till persiennmontören.

Stäng ute solen

Persienner är absolut nödvändiga, framför allt i sovrummen och kanske extra viktiga i barnens rum. Att kunna göra helt mörkt (med undantag för eventuella nattlampor) i ett rum är viktigt för barnens nattsömn. En persienn stänger också ute det tidiga morgonljuset som gör att barnen vaknar för tidigt. I barnens rum kan man faktiskt med fördel sätta upp en mörk persienn, som stänger ute ljuset ännu bättre.

Kombinera med rullgardin

Men för att göra ett rum totalt mörkt även när solen ligger på, något som ju ibland är nödvändigt i en barnkammare, är det oftast nödvändigt att kombinera persiennen med en rullgardin. Rullgardiner är billigt i Stockholm och lätta att sätta upp. Dessutom har rullgardiner avsedda för barnrum ofta roliga och spännande mönster som blir till en inredningsdetalj i sig.

Med en så kallad mörkläggningsgardin, som är en rullgardin tillverkad i tjockt specialtyg, slipper inget ljus alls igenom och de kan klippas så att de passar precis i fönsteröppningen. En bra lösning när man har barn som lätt vaknar när det blir för ljust i rummet.

Stort utbud av persienner i Stockholm

Bor du i Stockholm har du tur. Här har vi många persiennmontörer och många återförsäljare av persienner. Utbudet av persienner är inte bara stort i Stockholm, utan också varierat. Till exempel kanske en färgad persienn kan vara något i barnens rum? En färgad persienn skapar liv i rummet och gör det gladare, samtidigt som den är lika funktionell som en vanlig persienn. I Stockholm är utbudet av färgade persienner stort, något man också ser i folks fönster när man promenerar genom stan.

Här kan du läsa mer om persienner. 

3 Feb 2019