Flytta med barn

Om du har barn och ska flytta tillsammans med barn, kan det vara en god idé att så mycket det bara går att förbereda barnet på en förestående flytt. Ett barn som inte har varit med om en flytt, kan det vara svårt att förstå vad det innebär att flytta. Ska barnet inte komma tillbaka hem igen? Kommer alla barnens saker också flytta? Det är sådana frågor som ett barn helst vill ha svar på. Att förklara för ett barn att alla saker ska med, och att inget som tillhör barnet ska försvinna, är saker som är viktiga att berätta för barnet. Då kan barnet känna sig trygg med att flytta från det som de tidigare har känt sig hemma och trygga med.

Ta hand om praktiska saker tillsammans

Beroende på hur stora barnen är, kan man så långt det är möjligt göra saker tillsammans. Här tänker vi på att packa tillsammans med barnet. De kan få packa i en egen låda och på så vis förstår de att deras (oftast) älskade saker ska packas ner och flyttas med en transport till det nya hemmet. Har man bilder på det nya huset, kan man visa barnen dem. Kan man åka till platsen där det nya huset finns, kan man ännu hellre göra det. På så vis blir det verkligt för ett barn, vad en flytt kan innebära. Och så kommer de även att tycka att det är roligt att få packa upp sina egna saker och med egna ögon få se att alla deras leksaker och ägodelar flyttar med dem. För att det ska bli tryggt på det nya stället.

Gör roliga saker med barn

Det kan också vara en rolig ska som kan "vänta" på barnet på det nya stället. Ser barnet en ny leksak eller present som väntar på barnet i det nya hemmet, kan det bli en sak som de kan få se fram emot med glädje och förväntan. Man kan köpa hem mat som barnen älskar och äta tillsammans bland alla packlådor och på så sätt skapa goda minnen i samband med en flytt. Finns det möjlighet kan man inreda barnens rum på liknande sätt som i det rum de har bott i tidigare för att göra så att barnen känner sig hemma i de nya rummen.

För att kunna fokuser på sina barn när man flyttar kan man anlita städfirma som tar hand om den jobbiga flyttstädningen. Det är det värt; att slippa flyttstäda. Behöver du flyttstädning i Linköping? Läs då mer här: https://www.flyttstädninglinköping.biz.

1 Nov 2019