Bra hundfoder behöver inte vara dyrt

Ett bra hundfoder behöver inte bli dyrt om du vänder dig till rätt butik som valt ut näringsrikt och välbalanserat foder men som håller priserna nere.

När du väljer hundfoder är det viktigt att du framförallt tittar på att det är tillverkat av bra råvaror och att det innehåller de mineraler och vitaminer som din hund behöver i sin kost. Precis som för oss människor kan det vara bra att variera mellan kött, fågel och fisk.

När du väljer färdigblandad hundmat får du dessutom grönsaker och ris med i hundmaten för att kosten ska bli balanserad. Både torrfoder och så kallat våtfoder brukar ha blandningar men om din hund har en allergi är det bra om du läser noga på förpackningen.

Butiker som köper in stora mängder kan hålla priset på hundfoder nere

Hundens mat behöver vara av god kvalitet för att djuret ska må bra och därför ska du alltid välja näringsrikt hundfoder av hög kvalitet. En frisk hund behöver mat en eller två gånger om dagen och du behöver anpassa maten efter om hunden är kastrerad och efter ålder och aktivitetsgrad.

Märker du att din hund inte vill äta eller att den inte mår bra efter maten kan det bero på allergi. Veterinären kan ta prover för att upptäcka allergier och då finns det färdigt näringsrikt hundfoder som passar din hund. En del hundar tycker om att knapra i sig torrfoder medan andra föredrar våtfoder men det viktiga är att du ser till att den alltid har tillgång till friskt vatten.

4 Jul 2022