Barnpassning som är trygg

Söker du hjälp med barnpassning? Svårt att hitta någon som ni tycker passar just er familj? Kan hen anpassa sig efter era behov? Och hur tryggt är det egentligen? Läs vidare så får du svar.

Det är många familjer som söker hjälp med barnpassning idag, för att få livspusslet att gå ihop när både mamma och pappa jobbar, resvägarna är långa och dagarna känns för korta. Tänk dig att kunna koppla av och veta att du har valt en nanny som passar er och som barnen tycker om. Söker er familj en nanny? Företagen som erbjuder barnpassning må vara flera, men vad passar just er? Vad söker ni?

En nanny för just er

Kanske söker ni en nanny med annat språk än just svenska. Det finns barnvakter som talar spanska, italienska, ryska, arabiska, engelska osv. Har ni ett annat modersmål så tveka inte att ta kontakt, i de flesta fall så är det enkelt att lösa bara man frågar. Flexibiliteten i nanny tjänsterna gäller inte bara språk utan även på vilket sätt man behöver hjälp. Sporadiska timmar, plötslig övertid på jobbet eller om barnet blir sjukt. Ibland behöver vuxna helt enkelt ladda om med egentid. Det finns nannys som hjälper till med barnens läxor, eller som är experter på pedagogiska lekar eller som följer med på barnens aktiviteter. Somliga familjer behöver barnpassning även på natten. En trygg nanny som nattar och kanske sover över och hjälper till med morgonsysslorna är kanske just det ni behöver.

Svårt att hitta rätt?

Att välja nanny är ett stort beslut, speciellt om det är en långvarig relation. Därför finns professionella företag som hjälper till. Genom att följa utprovade arbetssätt får familjen känna sig för steg för steg. Vanligtvis börjar allt med vilka önskemål och behov som finns. Företaget plockar ut ett antal kandidater som familjen får träffa och bekanta sig med för att det ska kännas rätt och att personkemi uppstår. Viktigt är att barnen trivs och föräldrarna upplever trygghet. När valet är gjort sker en form av inskolning där barnen får träffa nannyn i kortare perioder som blir längre och längre tills allt känns naturligt och nannyn blivit som en del av familjens vardag. När ni väl etablerat kontakt och är nöjda med ert nannyföretag kan det vara skönt att känna till vilka fler tjänster de erbjuder. Ibland erbjuds till exempel fönsterputsning och städning, flytthjälp, flyttstädning och många andra hushållsnära tjänster med RUT-avdrag. Vi rekommenderar denna hemsida:

5 Mar 2020